FK Čechie Vykáň - SK Lhota 1:4 (1:1)

21.03.2019 11:24

17. kolo Ondrášovka krajského přeboru

V 17. kole jsme hráli ve Vykáni, zvítězili jsme 4:1 (1:1). Utkání se hrálo za stálého deště a foukal nepříjemný vítr. V prvním poločase hráli po větru domácí, dostali se po krásném voleji do vedení, v další jejich šanci vyrazil Tůma střelu na břevno. My jsme těsně před přestávkou vyrovnali Hájkem, který chytře obstřelil brankáře domácích. Ve druhém poločase jsme v zádech vítr my a hned z první akce jsme šli do vedení, když se umístěnou střelou prosadil Kudela. Stejný střelec přidal třetí branku, když dorazil vyražený míč po pěkné kombinační akci. Čtvrtou branku vstřelil po úniku Ibe. Pak jsme měli ještě několik dalších šancí, sám na brankáře šel Popok, pak Ibe, ten ještě nastřelil břevno.
 
 
 

Hodnocení zápasu trenérem Jiřím Kabylem:

Očekávané derby kladenských sousedů mělo několik zajímavých průvodních jevů: v sobotu byla v Tuchlovicích pouť, domácí poprvé vedl nový trenér Karel Příhoda, v obou mužstvech bylo dost hráčů, kterí spolu hrávali kdysi v jednom týmu a na zápas přišla nebývalá divácká návštěva - téměř 500 diváků.
I vlastní utkání bylo vyhecované, v některých soubojích, zejména ze strany domácích, často za sportovní hranou.
Do střetnutí jsme po zkušenostech z posledních dvou utkání zvolili jiné rozestavení hráčů, přešli jsme na systém 4-2-3-1.
A především v prvním poločase jsme ovládli dění na hřišti, dobře jsme kombinovali a zaslouženě jsme získali dvoubrankové vedení.
Oba góly jsme vstřelili po standardních situacích. 
První branka padla po dobrém centru Kwameho a vyhrané hlavě Šalamouna, když ze tří metrů potom Šimka propálil Maty Kudela. A před poločasovou přestávkou si oba aktéři role vyměnili: Kudela skvěle zahrál rohový kop přímo na hlavu Martina Šalamouna, který Šimka nachytal podruhé.
Druhý poločas jsme se většinově bránili, přestali jsme být, zejména ve středové řadě, aktivní. Tuchlovice toho využili, jejich nabuzenost zvýšily i četné neurvalé a vulgární urážky směrem k našemu celku  z okolí domácí střídačky. 
Ale až na jeden závar, kdy Hejduk vykopával míč z brankové čáry, jsme však soupeři šanci skórovat nedali.
A v samotném závěru zápasu jsme potom své vedení zvýšili na třígólový rozdíl. Kudela získal míč zprava na naší útočné polovině. Uvolnil Neumanna, který skvěle nacentroval míč před domácí branku na úplně volného Denise Danylycha, který domácího gólmana Šimka výborně obstřelil.
Ano, naše hra nebyla ve druhém poločase většinově tím, co bychom si představovali jako ideál. Naši obránci ustoupili od konstruktivní hry po většinu k nákopům a o aktivitě středových hráčů jsem se již zmínil.
 Ale jasné vítězství získal tým, který byl lépe na hřišti organizován. 

"V prvním poločase byli domácí lepší, využívali vítr, mohli dát gól na 2:0, my jsme snad z jediné šance vyrovnali. Druhá půle už byla hra na jednu branku a mohli jsme vyhrát vyšším rozdílem. Kluky chci pochválit za to, jak se v průběhu utkání zvedli a pak už dominovali."

Sestava SK Lhota:  J. Tůma / M. Houžvička, J. Kabyl, E. Kwame Adje, R. Neumann / M. Mbah (89. J. Šíma),  J. Hájek, M. Kudela (K) (88. L. Primus), T. Chlapec / S. Ibe (90. J. Nedvěd), D. Danylych (23. A. Popok)

Sestava FK Čechie Vykáň: T. Kruliš / D. Galus (69. J. Astary), M. Cimpl, M. Olmr, F. Říha, M. Kasík (46. P. Vostárek), L. Mráz, T. Vobořil, M. Lesyk, L. Šedivý (K), J. Dalekorej

Žluté karty: Lhota - J. Tůma (29.), T. Chlapec (50.)

Rozhodčí: Jakub Doubrava (R), Lukáš Glogar (AR1), Michal Burian (AR2); Libor Zeman (DFA)

Počet diváků: 60

 

O zápase také na webu:

kladensky.denik.cz/fotbal-kraj/lhota-vystridala-slany-na-spicce-kraje-20190319.html

fotbalunas.cz/zapas/238325/

 

Zpět