SK VOTICE - SK LHOTA (Kladenský deník o 6. kole I.A třídy)

25.09.2014 10:56

Jedenáct gólů ve fotbale. Lhota musela nasadit tři brankáře!

Dan Asník končí s fotbalem? Kdepak. zadák Lhoty funguje i jako druhý gólman a jediný ze tří borců ve Voticích neinkasoval.

Dan Asník končí s fotbalem? Kdepak. zadák Lhoty funguje i jako druhý gólman a jediný ze tří borců ve Voticích neinkasoval. Autor: Minářová Miroslava

17.9.2014

Votice – Fotbalisté Votic a Lhoty předvedli divákům v I. A třídě parádní podívanou s jedenácti góly a totálními zvraty. Přestřelku nakonec lépe zvládli domácí, když střídající Homolka rozhodl dvě minuty před koncem o první výhře Votic v soutěži – 6:5!

 

Zápas přinesl divákům parádní podívanou. Výsledek 6:5 už dneska málokdy nabídne i hokejový mač. Úvod vyšel hostům. Soukup ještě sólo Havelky chytil a Jung pálil do tyče, aby Mikolanda ve 20. minutě otevřel z dorážky skóre. Domácí gól probudil. Jonszta se štěstím ihned vyrovnal a hostující Asník trefil po závaru břevno vlastní branky.

Následně se Lhotě zranil gólman Vošmik, do branky šel z pole obránce Asník, kterého po obrátce vyměnil Kučera. Brankář béčka na duel cestoval původně jako divák. „Vošmik měl po zásahu kolenem lehký otřes mozku, ale snad bude v pořádku. Byl to ale jeden z faktorů, jež rozhodly o porážce," mínil kouč Lhoty Petr Cais, který ani neviděl kvůli ošetřování Vošmika gól Havelky na 1:2.

Po přestávce nabraly gólové manévry chvílemi neuvěřitelné rozměry. M. Budil srovnal, aby Jung po rohu hlavou opět dostal hosty do vedení. Jenže Podhorský a Viskup po závaru otočili na 4:3.

Diváci byli ve varu, zvlášť když Mikolanda z penalty a Jung hlavou zase převrátili stav na stranu Lhoty a zdálo se, že již vedení udrží.

Jenže v závěru Viskup z trestného kopu (85.) a střídající Homolka (88.) hlavičkou zajistili Voticím první výhru v soutěži. „Ani se mi nechce mluvit, jak jsem naštvanej. Rozhodlo několik faktorů. Zmíněné zranění Vošmika, na nás příliš těžký terén, navíc jsem tým minule přechválil za dobrou obranu. A čtvrtým faktorem jsem byl já. Sice jsem v závěru nemohl střídat, nebylo koho, ale měl jsem všechny nahnat do našeho vápna a ukopat to za každou cenu," hněval se Petr Cais.

 

Zpět