SK Slaný - SK Lhota 1:3 (1:2)

07.09.2017 16:41

4. kolo Ondrášovka krajského přeboru

Hodnocení zápasu trenérem Zdeňkem Kudelou:

"Stejně jako ve středečním pohárovém utkání ve Hřebči jsme v sobotu ve Slaném stáli před problémem, koho postavit na hrot do útoku, neboť Kudela bude moci ze zdravotních důvodů začít s tréninkem až toto úterý a Bednář stále ješte nebyl uvolněn z Rakouska. Volba nakonec padla na Kunce a jak se v průběhu střetnutí potvrdilo, bylo to správné rozhodnutí. Poměrně v regionu vyhecované utkání mělo na KP výbornou diváckou kulisu a naše mužstvo do něj vstoupilo bez jakéhokoliv respektu k celku z bývalého okresního města. A hned z první vážnější situace před naší brankou (soupeř zahrával standardní situaci z nepříjemné vzdálenosti) jsme šli do rychlého přečíslení a Lukáš Primus výborně svůj "brejk" zakončil. Jeho střela trefila pravou tyč domácí branky, od které se míč odrazil k levé tyči a u ní skončil v síti. Po našem vedoucím gólu domácí SK ve hře přitvrdilo a opakovaně začalo hrozit po naší pravé straně. Tam také začala cesta ke slánskému vyrovnání. Po faulu na jednoho z domácích hráčů si Zlata s Neumannem vyměňovali názory na odpískaný faul, zatímco domácí rychle rozehráli. Míč se dostal k nedůrazně střeženému Galbavému, který si chytře došel do pokutového území pro faul. A sám také z penalty vyrovnal, i když si Vošmík na míč u tyče sáhl. Po vyrovnávacím gólu jsme se ve středu hřiště výrazně zlepšili a domácí začali přehrávat. Po půlhodině hry jsme dobře zahráli standardní situaci, z chumlu hráčů pak několikrát nepřesně zakončovali, až se míč odrazil ke správně postavenému Jakubovi Kuncovi, který hlavou přesně zakončil.
Také ve druhém poločase jsme většinou hru kontrolovali. Domácí hráči sice měli několik náznaků šancí, kdy hledali před naším pok.územím jen Galbavého, ale kromě jediného momentu, kdy slánský útočník v dobré pozici netrefil branku, naši obránci vše s přehledem vyřešili. A svůj velmi dobrý výkon svým druhým gólem potvrdil Kuba Kunc. Ve zdánlivě ztraceném souboji šel do skluzu, díky svým dlouhým nohám jej vyhrál a v pozici ležícího střelce domácího brankáře přehodil. Dlužno dodat, že střelu dobíhal a před brankovou čarou doběhl Primus. Lukáš se však zachoval ke svému spoluhráči tak, jak by se zachoval asi málokdo. Kubou vybojovaný a gólově cílený míč nechal pod svoji kontrolou přejít brankouvou čáru. Sluší se říci: "Lukáši, všechna čest!" Také se sluší říci, že jsme vyhráli ve Slaném zcela zaslouženě."   

StřelciSlaný: J. Galbavý (29. z pen.); Lhota: L. Primus (5.), J. Kunc (34., 57.)

Sestava SK Slaný: M. Sedlák / M. Žahour (46. L. Stožický), M. Pospíšil (62. M. Tikovský), J. Kubaška (62. J. Maroušek), M. Holly, M. Hartman, T. Vimr, J. Galbavý (K), J. Hořejší, F. Hansl (77. U. Ahmed), O. Zelenka

Sestava SK Lhota: P. Vošmík (K) / R. Neumann, M. Šalamoun, R. Hejduk, T. Vlasatý / E. Kwame Adjei / R. Zlata, D. Danylych, F. Klíma (86. R. Mantlík), L. Primus (74. A. Popok) / J. Kunc (65. L. Havelka)

Žluté karty: Slaný: F. Hansl (32.), M. Holly (68.), M. Tichovský (74.), M. Hartman (77.); Lhota - R. Neumann (19.), E. Kwame Adjei (28.), F. Klíma (30.)

Rozhodčí: F. Hes / T. Prosr, M. Pavlíková; delegát O. Lerch

 

Zpět