SK Lhota - TJ Sokol Nespeky 3:1

07.11.2017 11:53

13. kolo Ondrášovka krajského přeboru

Hodnocení zápasu trenérem Zdeňkem Kudelou:

Očekávané derby kladenských sousedů mělo několik zajímavých průvodních jevů: v sobotu byla v Tuchlovicích pouť, domácí poprvé vedl nový trenér Karel Příhoda, v obou mužstvech bylo dost hráčů, kterí spolu hrávali kdysi v jednom týmu a na zápas přišla nebývalá divácká návštěva - téměř 500 diváků.
I vlastní utkání bylo vyhecované, v některých soubojích, zejména ze strany domácích, často za sportovní hranou.
Do střetnutí jsme po zkušenostech z posledních dvou utkání zvolili jiné rozestavení hráčů, přešli jsme na systém 4-2-3-1.
A především v prvním poločase jsme ovládli dění na hřišti, dobře jsme kombinovali a zaslouženě jsme získali dvoubrankové vedení.
Oba góly jsme vstřelili po standardních situacích. 
První branka padla po dobrém centru Kwameho a vyhrané hlavě Šalamouna, když ze tří metrů potom Šimka propálil Maty Kudela. A před poločasovou přestávkou si oba aktéři role vyměnili: Kudela skvěle zahrál rohový kop přímo na hlavu Martina Šalamouna, který Šimka nachytal podruhé.
Druhý poločas jsme se většinově bránili, přestali jsme být, zejména ve středové řadě, aktivní. Tuchlovice toho využili, jejich nabuzenost zvýšily i četné neurvalé a vulgární urážky směrem k našemu celku  z okolí domácí střídačky. 
Ale až na jeden závar, kdy Hejduk vykopával míč z brankové čáry, jsme však soupeři šanci skórovat nedali.
A v samotném závěru zápasu jsme potom své vedení zvýšili na třígólový rozdíl. Kudela získal míč zprava na naší útočné polovině. Uvolnil Neumanna, který skvěle nacentroval míč před domácí branku na úplně volného Denise Danylycha, který domácího gólmana Šimka výborně obstřelil.
Ano, naše hra nebyla ve druhém poločase většinově tím, co bychom si představovali jako ideál. Naši obránci ustoupili od konstruktivní hry po většinu k nákopům a o aktivitě středových hráčů jsem se již zmínil.
 Ale jasné vítězství získal tým, který byl lépe na hřišti organizován. 
"To, co nás opakovaně provází v posledních zápasech, se nás bude držet evidentně až do konce podzimní části soutěže. Jsou to problémy se skládáním sestavy ze zdravých a připravených hráčů. Před Nespeky se nám to opět pěkně nashromáždilo: brankář Vošmík celý týden nemohl trénovat z rodinných důvodů, Kudela do pátku ležel s horečkou, Danylycha už polovinu soutěže omezuje ve hře zraněný kotník, Šalamoun nastoupil se zdravotními problémy. A další z pracovních důvodů mají v posledních týdnech velké tréninkové manko. Ale do utkání jsme samozřejmě šli s odhodláním získat všechny body. Soupeř disponuje mladými hráči vesměs ve věkovém průměru kolem třiadvaceti let.

První poločas jsme měli tradičně ve své režii a hosty jsme nepouštěli do šancí, kromě dvou rohových kopů, se kterými jsme měli poněkud potíže, když při výborně provedených kopech se pět soupěřů nacpalo do těsného kontaktu s naším brankařem. To bylo během první desetiminutovky. Prvních dvacet minut jsme sice měli územní převahu, ale zdlouhavě a neúčelně jsme kombinovali. Potom však Borek kolmou přihrávkou vysunul Matyho Kudelu, ten obráncům utekl, ale v pokutovém území při zakončení mu nohu zasekl jeden z obránců. Následoval pokutový kop a z něj se nemýlil Eric Kwame. Potom jsme hru zrychlili i zpřesnili a do kabiny jsme šli s dvoubrankovým náskokem. Na 2:0 zvyšoval Renda Zlata. Kudela se skvěle uvolnil zleva soupeřova pokutového území a Rendovi předložil přímo před otevřenou bránu skvělou nahrávku, z níž se Zlata gólově prosadil.

Po osmi minutách ve druhém poločase z hezkého uvolnění chytře zvýšil na 3:0 Lukáš Primus. Kudela si potom za tohoto stavu řekl o střídání a s jeho odchodem se úplně vytratil náš pohyb ve hře. Středová řada nám totálně vymizela ze hry a čtvrt hodiny před koncem se proti nám kopala penalta po faulu Šalamouna. Tu skvělě vykryl Petr Vošmík, ale o necelou minutu později nám Nespeky stejně branku vstřelili, když naši obránci snad definitivně uvěřili, že se už opravdu nemůže nic stát. A soupeř nás přehrával pohybem. Proto musel jít do hry nedoléčený Danylych a svojí pracovitostí pomohl přinést změnu v dění na hřišti. V závěru jsme ještě mohli své vedení zvýšit, když Popok nastřelil tyč a Kuncovu střelu jednou před brankovou čarou ukopl obránce a potom jeho sólový nájezd zastavil soupeř bezohledným faulem. Nespeky se vůbec představili jako soupeř hrající na hraně nedovolené hry. Doplatil na to Borek, který druhý poločas odehrál se sebezapřením. Zvítězili jsme, ale celková hra mužstva a výkony některých hráčů, především ve druhém poločase, pro tentokrát nebyly dobré. Pokud bychom obdobně přistoupili k utkání v dalším kole na hřišti v soutěži zatím vedoucích Horek, s největší pravděpodobností bychom neuspěli."       
   

Střelci:  Lhota - E. Adjei Kwame (20. min z pen.), R. Zlata (39.), L. Primus (54.); Nespeky - M. Klauz (75.)

Sestava SK Lhota: P. Vošmík / R. Neumann, M. Šalamoun, R. Hejduk, T. Vlasatý / R. Zlata, T. Borek, E. Adjei Kwame, L. Primus (78. D. Danylych) / J. Kunc, M. Kudela (K) (65. A. Popok) 

Sestava TJ  Sokol Nespeky: V. Drážek / M. Večeřa (76. A. Jasz), A. Konopiský, T. Krejza, L. Braný / O. Urban / M. Burian (K), J. Kukač, M. Klauz, D. Pešta (64. O. F. Iheanacho) / M. Voráček (64. D. Kubec)

 

Žluté karty: Lhota - R. Zlata (45.), E. Adjei Kwame (57.), A. Popok (71.), T. Borek (86.); Nespeky - O. Urban (19.), J. Kukač (30.), T. Krejza (56.)

 

Rozhodčí: Marek Radina (R), Karel Vyhnal (AR1), Ola-Petteri Pietu Niimäki (AR2), Josef Váňa (DFA)

 

Fotogalerie ze zápasu zde: www.sklhota.cz/a-tym/fotogalerie/a2017-2018/#img-0922-jpg

 

 

Zpět