SK Lhota - Spartak Příbram 1:2 np

25.10.2017 19:14

11. kolo Ondrášovka krajského přeboru

Hodnocení zápasu trenérem Zdeňkem Kudelou:

Očekávané derby kladenských sousedů mělo několik zajímavých průvodních jevů: v sobotu byla v Tuchlovicích pouť, domácí poprvé vedl nový trenér Karel Příhoda, v obou mužstvech bylo dost hráčů, kterí spolu hrávali kdysi v jednom týmu a na zápas přišla nebývalá divácká návštěva - téměř 500 diváků.
I vlastní utkání bylo vyhecované, v některých soubojích, zejména ze strany domácích, často za sportovní hranou.
Do střetnutí jsme po zkušenostech z posledních dvou utkání zvolili jiné rozestavení hráčů, přešli jsme na systém 4-2-3-1.
A především v prvním poločase jsme ovládli dění na hřišti, dobře jsme kombinovali a zaslouženě jsme získali dvoubrankové vedení.
Oba góly jsme vstřelili po standardních situacích. 
První branka padla po dobrém centru Kwameho a vyhrané hlavě Šalamouna, když ze tří metrů potom Šimka propálil Maty Kudela. A před poločasovou přestávkou si oba aktéři role vyměnili: Kudela skvěle zahrál rohový kop přímo na hlavu Martina Šalamouna, který Šimka nachytal podruhé.
Druhý poločas jsme se většinově bránili, přestali jsme být, zejména ve středové řadě, aktivní. Tuchlovice toho využili, jejich nabuzenost zvýšily i četné neurvalé a vulgární urážky směrem k našemu celku  z okolí domácí střídačky. 
Ale až na jeden závar, kdy Hejduk vykopával míč z brankové čáry, jsme však soupeři šanci skórovat nedali.
A v samotném závěru zápasu jsme potom své vedení zvýšili na třígólový rozdíl. Kudela získal míč zprava na naší útočné polovině. Uvolnil Neumanna, který skvěle nacentroval míč před domácí branku na úplně volného Denise Danylycha, který domácího gólmana Šimka výborně obstřelil.
Ano, naše hra nebyla ve druhém poločase většinově tím, co bychom si představovali jako ideál. Naši obránci ustoupili od konstruktivní hry po většinu k nákopům a o aktivitě středových hráčů jsem se již zmínil.
 Ale jasné vítězství získal tým, který byl lépe na hřišti organizován. 
"Bylo to střetnutí dvou různých poločasů. V tom prvním jsme diktovali tempo hry my, byli jsme herně lepší a po zásluze jsme šli brzy do vedení. V jedenácté minutě jsme zahrávali rohový kop. Odražený míč se dostal k Bednářovi, ten propálil obránce, ale brankář Solnař míč vyrazil před sebe. K němu měl ale nejblíže Martin Šalamoun, který jej ve skluzu uklidil do rohu branky. Vedli jsme zaslouženě a mohli jsme přidat i další branky. Popok, Mantlík ani Klíma však ve svých příležitostech nezachovali chladnou hlavu. Hráči z Příbrami si šanci ke skórovaní vůbec nevytvořili.

V tom druhém poločase se potom obraz hry změnil. Přestali jsme být podobně jako před týdnem v Tuchlovicích aktivní a hosté měli opět více ze hry. Tedy daleko více drželi míč a lépe kombinovali. Nám postupně opět ze hry vypadli středoví hráči. Skóre jsme však mohli ještě navýšit, ale Bednář trefil z volného přímého kopu jen boční tyč. Ve fotbale to tak prostě chodí, že pasivita je potrestána. V 87. minutě, tedy tři minuty před koncem, naši stopeři k hostujícímu útočníkovi byli tak opakovaně pohostinní, že ho nechali s míčem u nohy se doslava proplahočit až někam mezi penaltovou značku a malé vápno. Tam mu sice Hejduk míč ukopl, ale tak nešťastně, že hráče trefil a od něho se míč odrazil za záda bezmocného Vošmíka...

A penalty jsme sehráli podobně jako už ve Hvozdnici. Vošmík chytil soupeři dvě, my zahodili tři. Utkání jsme měli ale výsledkově zvládnou, soupeř se během celého zápasu nedostal do pořádné šance. Ale již bylo řečeno, že pasivita se ve fotbale nevyplácí." 

 

Střelci:  Lhota - M. Šalamoun (11.); Příbram - V. Ševr (86.)

 

Sestava SK Lhota: P. Vošmík (K) / R. Mantlík, M. Šalamoun, R. Hejduk, T. Vlasatý / E. Kwame Adjei / R. Zlata (76. R. Neumann), T. Borek, F. Klíma (85. D. Danylych), A. Popok (67. L. Primus) / R. Bednář

Sestava Spartak Příbram: M. Solnař / J. Krejča, A. Rampa (K), V. Ševr, J. Voříšek (83. D. Hájek), A. Bábíček (87. V. Šilhavý), M. Vašek (90. O. Matějka), P. Rys, V. Machač, D. Klempš (60. P. Červeňák), D. Morav (68. D. Hančár)

 

Žluté karty: Příbram - 18. P. Rys

 

Rozhodčí: Z. Trumpus (R), M. Pospíšil (AR1), V. Pudil (AR2); O. Lerch (DFA)

 

Fotogalerie ze zápasu zde: www.sklhota.cz/a-tym/fotogalerie/a2017-2018/#img-9813-jpg

 

Zpět