SK LHOTA - SK ČERNOLICE (Kladenský deník o 7. kole I.A třídy)

25.09.2014 10:57

Za vyučenou. Lhotu zpovídaly Černolice

Lhota (v zelenobílém) doma podlehla Černolicím jasně 1:4.

Lhota (v zelenobílém) doma podlehla Černolicím jasně 1:4. Autor: Deník/ Rudolf Muzika

23.9.2014

Týmy mající kvalitní fotbalovou pověst a které můžeme porovnat i se silným zázemím špiček českého fotbalu, ale třeba i dresy s reklamou světových pivovarů na prsou se utkaly v neděli ve Lhotě. Domácí však podali proti oslabenému soupeři z Černolic velmi špatný výkon a zaslouženě vysoko prohráli 1:4.

„Vždycky jsme sem přijeli plní a dostali dardu. A teď prohrajeme," ozývalo se z černolického fanouškovského tábora.
Pravda, Lhota už delší čas není takovou domácí tvrzí jakou byla před dvěma
lety.

Před očima bývalého šéfredaktora ČT sport Oty Černého a jeho kamaráda Luďka Macely, někdejšího skvělého hráče a poté šéfa ligové komise rozhodčích, vzaly Černolice zápas za lepší konec a na konci první čtvrthodinky už měly v kapse dvougólový náskok. Nejprve po rohu pálil Onderka a po té se prosadil syn slavného otce, Oldřich Rott.

„Hrajeme jakžtakž dobře, ale první balon do vápna a my to nevyřešili dobře. Pak jde balon na zadní tyčku, gólman si zakřičí mám, ale nemá. A když takhle silný a zkušený soupeř vede tak brzy 2:0, už je to těžké," konstatovala největší hvězda domácích Petr Mikolanda.

Bývalý hráč West Hamu United se snažil stejně jako jeho spoluhráči, v poli byli lepší, ale v obou šestnáctkách kralovaly Černolice. Do šancí Lhotu prakticky nepustily a vepředu hrozily pořád.

Třeba Macela se na začátku druhé části doslova prošel středem až do tutové šance, ale poslal ji vedle.

Jako nástin obrany Lhoty ale tenhle příklad poslouží dobře. Tím dalším může být Mantlíkovo bránění centru. Zkusil to laxně zvednutou nohou a míč přistál na ruce – penalta! Tu sice Kalábovi uzdravený Vošmík lapil, ale dorážka už v bráně skončila – 0:3.

Naději mohl dát chvíli předtím Jung, ale po centru tradičně dobrého Havelky hlavičkoval slabě a doprostřed.

Tenhle nadějný útočník se snažil moc, ale v rozmezí 77. a 80. minuty svou snahu totálně přepískl a výsledkem byly dvě žluté karty, po nichž ho sudí Mansour musel poslat do sprch.

Minutu nato rozložená Lhota nechala ve vápně čarovat pětačtyřicetiletého Kociána, který nabil o osm roků mladšímu Klinkovi a ex-kladenský útočník trhal síť – 0:4.

Čestný gól domácích pak obstaral Mikolanda, jemuž hezky nabídl míč Nachtigal.

„Já si ten gól snad ani nezasloužil. Hrál jsem hrozně a je to asi i tím, že vůbec netrénuju, mám hodně povinností u Sport Investu a s dokončením trenérské profilicence. Ale od příštího týdne se pochlapím a trošku zaběhat půjdu," slíbil profík Petr Mikolanda.

 

Zpět