SK Lhota - SK Běleč 5:2 (3:1)

04.09.2019 13:18

2. kolo III. třídy Kladenského okresu

 

Hodnocení zápasu hráčem B týmu Oldřichem Mocem:

Očekávané derby kladenských sousedů mělo několik zajímavých průvodních jevů: v sobotu byla v Tuchlovicích pouť, domácí poprvé vedl nový trenér Karel Příhoda, v obou mužstvech bylo dost hráčů, kterí spolu hrávali kdysi v jednom týmu a na zápas přišla nebývalá divácká návštěva - téměř 500 diváků.
I vlastní utkání bylo vyhecované, v některých soubojích, zejména ze strany domácích, často za sportovní hranou.
Do střetnutí jsme po zkušenostech z posledních dvou utkání zvolili jiné rozestavení hráčů, přešli jsme na systém 4-2-3-1.
A především v prvním poločase jsme ovládli dění na hřišti, dobře jsme kombinovali a zaslouženě jsme získali dvoubrankové vedení.
Oba góly jsme vstřelili po standardních situacích. 
První branka padla po dobrém centru Kwameho a vyhrané hlavě Šalamouna, když ze tří metrů potom Šimka propálil Maty Kudela. A před poločasovou přestávkou si oba aktéři role vyměnili: Kudela skvěle zahrál rohový kop přímo na hlavu Martina Šalamouna, který Šimka nachytal podruhé.
Druhý poločas jsme se většinově bránili, přestali jsme být, zejména ve středové řadě, aktivní. Tuchlovice toho využili, jejich nabuzenost zvýšily i četné neurvalé a vulgární urážky směrem k našemu celku  z okolí domácí střídačky. 
Ale až na jeden závar, kdy Hejduk vykopával míč z brankové čáry, jsme však soupeři šanci skórovat nedali.
A v samotném závěru zápasu jsme potom své vedení zvýšili na třígólový rozdíl. Kudela získal míč zprava na naší útočné polovině. Uvolnil Neumanna, který skvěle nacentroval míč před domácí branku na úplně volného Denise Danylycha, který domácího gólmana Šimka výborně obstřelil.
Ano, naše hra nebyla ve druhém poločase většinově tím, co bychom si představovali jako ideál. Naši obránci ustoupili od konstruktivní hry po většinu k nákopům a o aktivitě středových hráčů jsem se již zmínil.
 Ale jasné vítězství získal tým, který byl lépe na hřišti organizován. 

PRVNÍ BODY

"K prvnímu domácímu utkání sezóny jsme se sešli nekompletní. Vinou různých bolístek jsme museli oželet 3 hráče základní sestavy. S povděkem jsme přijali pomoc borců A týmu a chlapců z dorostu. Brankářské rukavice si nasadil specialista na Běleč Tomáš Rác, který loni ve svém jediném utkání mezi tyčemi vymazal Bělečské střelce (2:0).

Do utkání jsme vstoupili s velkou bohorovností, která vyústila v první branku utkání. Soupeř se krásně trefil zpoza pokutového území přímo do horního růžku brány 0:1. Poté už jsme převzali otěže utkání do svých rukou. V krátkém sledu se povedlo Popokovi se Zelenkou vstřelit 2 branky a utkání otočit. Další branku Zelenkovi 1:3 připravil nepovedenou malou domů bělečský „Štětina“. Hru začal pomalinku komplikovat déšť, jenž nám komplikoval dobývání bělečské svatyně. Hosté proti našemu posílenému týmu používali více důrazu než fotbalového umu. Po jednom z odpískaných faulů poslal sudího hostující stoper do patřičných míst, za což byl odměněn červenou kartou. 

Druhý poločas začal vinou silného deště s mírným zpožděním. Ti, co se báli vody, zůstali v kabině a na hřiště se podívali dorostenci. Zejména pro 16-letého Hanáčka to byla premiéra mezi dospělými. V úvodu druhého dějství se dvakrát prosadil Kodria, další ze zahraničních akvizic. Zbytek zápasu se dohrával se zvýšenou opatrností o zdraví. Hřiště už bylo dosti podmáčené a mezi loužemi se dalo kombinovat jen s obtížemi. Běleč se v oslabení spoléhala jen na obranu a na naši polovinu se vydávala jen zřídka. Po dalším takovém průzkumu našeho území se hostující hráč dožadoval odpískání faulu hanlivým slovníkem. Ani zde sudí neváhal a hráče poslal předčasně ze hřiště. Hosté postavili ze zbylých bojovníků před vápnem hradbu, kterou jsme z uctivé vzdálenosti obléhali. V závěru ještě hosté poslali do vápna dlouhý nákop, který si našel nehlídaný Fejfar a utkání uzavřel.

Jsme rádi, že v utkání nedošlo k žádnému většímu zranění. Menší ranky, kterých není v utkáních s Bělčí nikdy málo, se do příštího zápasu zahojí."

Sestava SK Lhota "B": T. Rác / D. Jelínek (46. L. Hanáček), J. Hakl (46. J. Zahrádka), F. Horák, O. Popok, M. Kodria (59. D. Danylych), V. Kopačinský, O. Moc (K), M. Šíma, P. Jupa, M. Zelenka

Sestava SK Běleč: P. Šnobl / L. Sádlo (46. J. Čermák), P. Kratochvíl, O. Tyburec, K. Fejfar (K), Z. Trousil, J. Smrž, J. Hejda (57. M. Tyburec), M. Dvořák, K. Hykl, M. Rábl

ŽK karty: Lhota - O. Popok (47.), P. Jupa (79.); Běleč - Z. Trousil (11. + 40. = ČK), J. Smrž (47.), J. Čermák (47. + 70. = ČK), K.  Hykl (58.)

Rozhodčí: Vladislav Neliba (R), J. Dolejš (AR1), L. Trousil (AR2)

Počet diváků: 50

 

 

 

Zpět