Kladenský deník o zápase SK LHOTA - SOKOL HOSTOUŇ

21.10.2012 13:18

Radostí skákali oba. Nejdřív Hostouň, pak Lhota

Lhota - Hostouň  4:4

Lhota - Hostouň 4:4 Autor: Miroslava Minářová

16.10.2012 10:19

Lhota – /FOTOGALERIE/ Oba se trefili v 90. minutě. Nejdřív šíleli radostí fotbalisté Hostouně, vzápětí popadali na trávník a křepčila Lhota. Tohle derby I. A třídy, které skončilo 4:4, nemělo pro nezaujatého diváka chybu.

Už proto, že padlo osm gólů, diváci viděli i další šance. „Syn Filip přišel a povídal, že to lidi muselo bavit," usmál se kouč Lhoty Miroslav Toncar, jehož kluk má fotbalový zvuk – trénuje v ligové Boleslavi.

Lhota šla díky Podranému brzy do vedení (4.), ale Hostouň už jezdí i ven sebevědomá. A přestože jí chyběl hvězdný David Hlava, který si způsobil výron v kotníku, byla stejné silná, z lavičky totiž naskočil predátor Ladislav Falout.

Po půlhodině přišla první zajímavá pasáž, v níž Onu-Nsii po ráně Zachariáše srovnal, za dvě minuty nato kontroval přesnou ranou z trestného kopu Zimmermann, ale hned z brejku byly misky vah zase srovnané. To si stáhl padesátimetrový pas Buranta Slanina a mířil dokonale – 2:2.

Ve druhém dějství se zdálo, že Lhota uvadá. Po faulu Mantlíka na Slaninu poslal hosty do vedení z penalty Motlík, ale lišák Zimmermann měl skvělý den a opět z trestňáku předvedl Kolumbičovi, že i dříve narozená generace fotbal uměla a umí.

„Bohužel jsme před tím trestňákem měli skóre pojistit, do otevřené obrany jsme měli několik šancí. To mě mrzí moc," stěžoval si trenér Hostouně Zdeněk Mužík, který si v závěru při odchodu ze hřiště vášnivě vyprávěl s hráči Lhoty.
To vše po hektickém závěru. V něm Hostouň sahala po třech bodech, když si na roh naskočil Burant a hlavou ji poslal v 90. minutě do vedení.

Jenže se nastavovaly čtyři minuty a v jejich rámci stihl Lhota srovnat. Havelka prudce centroval a míč nečekaně skončil u zadní tyči. Zaskočený Kolumbič kapituloval...

Autor: Rudolf Muzika

Zpět