Kladenské derby na Weber Cupu (SK Lhota - FC Čechie Velká Dobrá)

30.01.2012 17:03

SK Lhota - FC Čechie Velká Dobrá 4:2 (2:0)

střelci SK Lhota: 2x Roman Zadák, Václav Kuna, Josef Hotový

Za výrazně lepšího počasí, než v minulém kole, se odehrál zápas v rámci turnaje Weber Cup mezi kladenskými celky, a to Lhotou a Velkou Dobrou (28.1.2012). Tradiční derby soupeřů z I.A třídy Středočeského kraje bylo opět zajímavým utkáním a chvílemi i dost vypjatým, i když se jedná "pouze" o přípravný turnaj.

Do prvního poločasu nastoupila Lhota se dvěma dorostenci v základní sestavě a i přes to byla na hřišti lepším týmem. Již ve 12. minutě po centru hlavou skóroval Roman Zadák. V následujících minutách se střelec prvního gólu objevil třikrát sám před brankářem Velké Dobré, bohužel ani jednu šanci neproměnil, a když byla po faulu na dorostence Robina Havlíčka odpískána penalta, postavil se Roman Zadák opět k míči, aby si napravil reputaci. Penaltu ovšem golman chytil, naštěstí však z dorážky Zadák přeci jen gólu docílil. Před koncem poločasu ještě lhotecký Linc po krásné kombinaci netrefil téměř prázdnou bránu.

Začátek druhé půle ovšem patřil Velké Dobré, která i po velice zvláštním rozhodnutí hlavního rozhodčího během prvních pěti minut vyrovnala zápas na 2:2. Lhotu to ale nepoložilo a v krátké chvíli odpověděla třetím gólem znovu po hezké akci, když posledním u míče byl dorostenec Václav Kuna. 15 minut před koncem tři body Lhotě pojistil stoper Josef Hotový.

Lhota tak získala cenné tři body za výrazné pomoci dorostenců a v tabulce se dostala na první místo, ovšem nutno podotknout, že s náskokem jednoho i dvou zápasů k dobru oproti týmům na nižších příčkách.

Sestava: v brance Martin Šimek, v obraně Robin Havlíček, Josef Hotový, Tomáš Vincenc, Pavel Linc (Filip Horák), v záloze Jakub Jiránek (Martin Steckovič), David Chaloupka (Tomáš Rác), Lukáš Havelka, Libor Rychlý, v útoku Roman Zadák, Filip Tesařík (Václav Kuna).

Zpět