Akce Lhota Sport Day 2019 měla úspěch

12.06.2019 14:09

8.6.2019 bude v historii fotbalového oddílu SK Lhota už navždy zaznamenán jako 1. ročník multižánrového festivalu, který v sobě spojil fotbal, zábavu, hry a soutěže pro děti, hudbu a hlavně dobrou náladu. Do lhoteckého fotbalového areálu na hranici Křivoklátska si v tento slunný sobotní den našlo cestu na 400 dospělých a 100 dětí.

V duchu sloganu “Vyžeňme neslušné chování ze stadionů a přiveďme naše děti“ se linul celý Lhota Sport Day 2019, jehož hlavním tématem bylo přilákat děti k fotbalu, ke sportu, na hřiště a zároveň podpořit mladé hudební talenty. To se určitě podařilo a svoji zábavu si tak našli děti všech věkových kategorií, ale i dospěláci. V rámci dětského dne to byla lukostřelba, klaun, výtvarná dílnička, ping pong či lidský „stolní“ fotbal. Zejména pak těm nejmenším nabídl festival rovněž možnost vyzkoušet si své fotbalové schopnosti a dovednosti společně s trenéry a hráči SK Lhota.

Poděkování patří fotbalovému oddílu AFK Tuchlovice, který umožnil, aby se v rámci Lhota Sport Day, který by se dal označit i jako fotbalový festival, odehrálo celkem 5 fotbalových utkání různých kategorií mezi oddíly SK Lhota a AFK Tuchlovice. Diváci měli možnost vidět především fotbalovou radost, slušnost a fair play. To, že jsou fotbalové oddíly vlastně “konkurenční“, v tu chvíli nikoho nenapadlo, a to je obrovsky přidaná hodnota celé akce. Spojovat, nikoli rozdělovat. V době, kdy fotbalové oddíly zanikají, neslušné chování na stadionech je normou, je toto cesta k lepší “grassroots fotbalové“ budoucnosti.

Večerní program byl vyhrazen festivalu hudebnímu. Martin Jáchym & The Common Sense či Madam Royal, které dodává “Skutečná liga“, což je talentová hudební soutěž kapel na živo, nabídly skvělý hudební zážitek a Josef Alois Náhlovský s kapelou Kozí Bobky a svým typickým humorem celou akci důstojně zakončil.

Na závěr snad jen poděkování všem, kteří si do Lhoty našli cestu a závazek pro organizátory akce, aby 1. ročník Lhota Sport Day měl své pravidelné každoroční pokračování.

 

Fotografie z celého dne si můžete prohlédnout zde:

lhotask.rajce.idnes.cz/2019_06_08_Lhota_Sport_Day_2019

 

 

Zpět